Személy- és kistehergépjárművek, robogók gumiszerelése 17 "" felni méretig.


A gépjárművek biztonságos közlekedésének alapvető feltétele a megfelelő gumiabroncsok használata. Ha a napi átlaghőmérséklet +7 celsius fok alá csökken, vagy e fölé emelkedik, szükségessé válik a nyári gumiabroncsok cseréje. A nyári gumiabroncs a téli időszakban merevvé, csúszóssá válik, ezáltal megnő a gépjármű fékútja és a kormányozhatósága romlik. A téli gumiabroncs használata mellett -az útviszonyoknak megfelelő használat esetén- megmarad a gépkocsi stabil kormányozhatósága.

Bizonyos országokban a téli gumi használata kötelező, így külföldi utazása előtt célszerű érdeklődnie az adott országban kötelező előírásokról.

Tavaszi időszakban amint a nappali hőmérséklet tartósan 10 fok fölé megy (március vége, április eleje), érdemes a téli gumiabroncsot nyárira cserélni. meleg időben a téli abroncs erőteljes kopásnak indul, menet közben zajos lesz.

Csere előtt fontos a nyári abroncs bordázatát ellenőrizni. A jogszabályok szerint 1,6 milliméter alatt cserélni kell, a szakértők azonban azt tanácsolják, hogy már 3 milliméter (téli guminál 4) alatt érdemes ezt megtenni. A leszerelt téli gumit hűvös, száraz, sötét helyen ajánlott tárolni úgy, hogy hogy a komplett kerekeket fektetve tároljuk, a felni nélkülieket pedig állítva. Ajánlatos a leszerelt gumikat átvizsgálni.


A gumiabroncs választásánál ajánljuk, hogy a várható futás figyelembevételével keresse meg az Önnek leginkább megfelelő típust.

Az általunk végzett kerékszerelés díjai:

  1. kerék le- és felszerelés, centírozással: 1250 Ft+Áfa/db

     

  2. szerelt kerekek cseréje 700 Ft+Áfa/db

A kerékszerelés díja nem tartalmazza a ragasztott,vagy felütős súly díját. A felhasznált súly díja 4 Ft/gr.

Egyedi akcióinkról tájékozódjon az Aktuális menüpont alatt.


Kiemelt szolgáltatásaink